Ofte stilte spørsmål

Les om ofte stilte spørsmål ang musikktimer. Det er en del ting som er nyttig å vite før du starter med pianotimer, fiolintimer, cellotimer, gitartimer, sangtimer eller trekkspilltimer. Jo mer du vet om kurset, jo bedre kan du komme i gang. Om det blir noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt med oss. Vi svarer gjerne på alle spørsmålene dine.

Kan jeg ha en prøvetime først?

Ja, du kan ha prøvetime før du binder deg til kurset. For prøvetime gjelder samme påmelding rutine via søknadsskjema. Hvis noe ikke passer kan du godt melde deg ut en uke etter første time. I det tilfelle får du prøvetimen gratis.

Er utsending av søknadsskjema bindende?

Nei, selve påmelding er ikke bindende i starten. Påmelding begynner å bli bindende etter første timen om eleven ikke mleder seg ut innen en uke etter første timen.

Når på dagen foregår undervisning?

Vi underviser i ukedager på ettermiddags tid fra ca kl 14- 21 og på lørdager fra kl 9- 17. Om ønskelig kan vi i noen tilfeller avtale undervisning tidligere i ukedager.

Skjer undervisning i fasttid hver uke?

Ja, for de fleste elever. For voksne elever som har fleksibel jobbetid kan vi avtale mer fleksibel undervisning pga jobben.

Hvor lang pianotime /instrumenttime anbefales for meg?

Timelengde avhenger av aldren. For elever fra 6- 10 år holder det med 30min undervisning av gangen (1 eller 2 gn pr uke). For eldre elever anbefales 40min. Voksne elever begynner ofte med 30min timelengde.

Når er det best alder for barn å begynne med individuelle pianotimer /instrumenttimer?

For de fleste barn er det best å begynne med individuelle timer fra 7- 8 år. I noen tilfeller når barn er moden nok kan de begynne så tidlig som 4- 6 år. For klarinettimer anbefales alderen 8-10 år. For sangtimer kan det vare enda senere pga stemmeutvikling.

Må jeg ta med instrument til timen?

Om du spiller fiolin, cello, trekkspill, klarinett eller et annet instrument som ikke er piano svaret er ja.

Kan jeg begynne med elektrisk piano hjemme eller må det vare akustisk?

Hvis dere har mulighet, er det alltid bedre å ha aktustisk piano. I tilfelle når det er veldig vanskelig å få til kustisk piano, kan nybegynnere starte med elektrisk piano. Elektrisk piano (clavinova) må ha samme antall oktaver, tunge tanngenter og fastsette pedaler. Etter par år blir det uansett nødvendig å erstatte den med akustisk piano for videreutvikling av pianoteknikk og gehør.

Kan jeg starte med kurset om jeg ikke har instrument?

Ja. I Oslo har vi de fleste instrumentene tilgjengelige som du kan låne de på den første timen. Om du bestemmer å fortsette med kurset (ikke melder deg ut etter den første timen), er det sterkt anbefalt at du skaffer din egen instrument for den beste utenyttelse av kurset. I tilfeller der vi ikke har instriument tilgjengelig, kan du evt få teori og noteopplærings timer før du skaffer ditt eget instrument.

Skal voksne elever ha gruppetimer?

Nei, voksne elever har kun individuelle timer, men du kan melde deg på orkestertimer i tilfelle du har lyst til å vare med på samspill.

Skal voksne elever vare med å spille/synge på konsert?

De har mulighet til det om ønskelig. De fleste voksne elever ønsker ikke å spille på konsert alene men de spiller ofte på konsert i samspill med læreren eller orkester for voksne. Mer om konsert-rutiner kan du lese HER.

Jeg ønsker å spille cello/fiolin men har ikke instrument. Hva skjer da?

Du kan godt melde deg på kurset og få hjelp fra vår lærer ved innkjøp av instrument. Veiledning ang kjøp betaler du ikke og du kan starte med kurset så snart du skaffer deg instrument. Her er det noen nyttige linker og lærerens anbefaling ang instrument anskaffelse: cello, gitar.

Jeg er godt voksen som har aldri spilt før. Er det sent å begynne nå?

Nei, det er aldri for sent. Du kan lære å spille et instrument uansett alder.

Kan dere forberede meg til eksamen/prøvespill for videregående/høyskolen?

Ja, det kan vi. Jo tidligere du kommer til oss, jo mer kan du lære og forberede deg bedre til eksamen/prøvespill.