Artikkel, Noen ord om inspirasjon

Noen ord om inspirasjon

For meg var pianospilling alltid en fornøyelse. Klaveret var som en gammel, magisk eske fra hvilken svømmer ut mest de spennende historier, malerier og farger. En fantastisk verden, ubeskrivelig med ord, som lokker pianisten til å komme stadig dypere og dypere inn i den.
Pianospill, øving og konsertering var alltid en spirituell erfaring der jeg fikk mulighet til å berøre hver enkelt lytter med usynlige fingre og å fortelle dem om mine dypeste følelser og hemmeligheter uten å bruke et eneste ord. Fremførelsen var et eventyr, en spennende reise over lange distanser til fjerne land, uoppdagede territorier.
Som lærere er vår rolle å introdusere for elevene våre denne hemmelige verden, der leken og kreativiteten aldri stopper og derfor får oss til å føle oss evig unge. Noter, teknikk og spilleapparat blir da bare et fremkomstmiddel for å lettere ta seg frem i denne verden. Med det moderne samfunnets tempo blir det mer og mer nødvendig for oss å ha slike stunder der vi “stopper tiden”; sitter ved pianoet, trekker pusten, løfter hendene langsomt og med kjælende bevegelser tar de første tonene på en Chopin ballade. For en nytelse!
Selv startet jeg Kolibri pianoakademi (www.kolibripianoakademi.no) med et eneste mål: å bringe små og store elever nærmere denne mystiske, magiske “esken” som gjemmer noe nytt hver dag, for hver og en av oss. For meg er det god nok grunn å leve for!

Fra arkivet 22.10.2010

piano inspirasjon pianist
piano inspirasjon pianist